HOTEL ROTTERDAM ONLINE RESERVEREN

  • Gratis WiFi
  • Altijd tot 10% Korting*
*Alleen geldig voor reserveringen die worden gemaakt via onze website www.hotelport.nl

STC Group

NIEUWBOUW1Rotterdam is een van de bekendste en meest gerenommeerde maritieme steden ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier diverse maritieme opleidingsinstituten gevestigd zijn. Een van die instituten is de STC Group: het Scheepvaart en Transport College. Het betreft een Nederlandse onderneming die ook in het buitenland actief is. De vestiging in Rotterdam, in het Lloydkwartier, is het hoofdkantoor. Er worden opleidingen verzorgd op het gebied van havens, scheepvaart, transport, logistiek en diverse olie- en chemieactiviteiten die plaatsvinden in havens.

De STC Group kent een rijke geschiedenis. In 1947 zette de opleider zijn eerste stappen, destijds nog in een totaal andere hoedanig en met een andere naam. De opleiding vond plaats op een schip, een oefenschip waarop diverse maritieme en haven gerelateerde beroepen konden worden geleerd. Vanaf eind jaren 40 tot laat in de jaren 50 kende de opleiding maar een handjevol, hooguit enkele tientallen, studenten. 

Vanaf 1958 kende de opleidingen een grote groei. Er werd een nieuwe school in gebruik genomen en ook kwam er een nieuw oefenschip beschikbaar. Dit vormde het startschot voor een continue groei en diverse naamsveranderingen en fusies. Voordat de naam STC Group bekend werd, opereerde de opleidingen onder andere onder de namen Stichting Vervoer en Havenopleidingen, het Maritiem Instituut Anthony van Hoboken, de Rijn- en binnenvaartschool en de Haven- en Vervoerscholen. Vanaf 1990 werden ook vrouwelijke leerlingen toegelaten. Uiteindelijk werden de Haven- en Vervoerscholen onderdeel van het Scheepvaart en Transport College, onderdeel van de STC Group. In 2005 kreeg de STC Group een indrukwekkend nieuw pand aan de Lloydpier.

 

Hotel in de buurt van STC Group Rotterdam

 

STC Fokkerweg bewerkt perspBen je op zoek naar een hotel in de buurt van STC Group waar je tot rust kan komen? Dan ben je bij Port Hotel Rotterdam op het juiste adres.

STC Group is maar liefst op 9 minuten loopafstand van Port Hotel Rotterdam!

Kijk op onderstaand routebeschrijving voor meer informatie. Wilt u liever met onze receptie spreken voor de mogelijkheden wij zijn 24 uur per dan en 7 dagen per week bereikbaar.

Bel ons: +31 (0)10 - 477 96 28

Mail ons:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of reserveer direct uw kamer door aan de rechterkant van de pagina op "PRIJSCHECK" te klikken.