HOTEL ROTTERDAM ONLINE RESERVEREN

  • Gratis WiFi
  • Altijd tot 10% Korting*
*Alleen geldig voor reserveringen die worden gemaakt via onze website www.hotelport.nl

Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

Nederland kent acht universitaire medische centra, waarvan het Erasmus Medisch Centrum (vaak Erasmus MC genoemd) er één is. Zowel qua omzet als qua aantal bedden is dit het grootste universitaire medisch centrum van Nederland. Erasmus Medisch Centrum Rotterdam Hotel

Het ziekenhuis begon ooit als het “Coolsingelziekenhuis”, dat in 1851 na een lange ontwerp- en bouwperiode in gebruik werd genomen. Tijdens bombardementen in de Tweede Wereldoorlog werd vrijwel het gehele ziekenhuis verwoest. Pas in 1961 ontstond er weer een volwaardig ziekenhuis, het Dijkzigtziekenhuis. Tussen het bombardement en de heropbouw in 1961 moest het ziekenhuis het grotendeels hebben van noodvoorzieningen.

Vrij snel na de heropening in ’61 volgde een hoogtepunt voor het Erasmus Medisch Centrum (toentertijd nog steeds Dijkzigtziekenhuis geheten). De Medische Faculteit Rotterdam vestigde zich hier in 1966 en bood plaats aan 160 studenten. Daarmee werd het Rotterdamse ziekenhuis op dat moment het zevende academisch medisch centrum van Nederland.

In 1971 onderging het ziekenhuis wederom een naamsverandering. Het Dijkzigtziekenhuis fuseerde met het Sophia Kinderziekenhuis en ging vanaf dat moment het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (AZR) heten. In 1973 opende de Erasmus Universiteit. De Medische Faculteit vestigde zich in het complex van het AZR. In 2002 vond de grootste fusie plaats. Het AZR (de combinatie van het voormalige Dijkzigtziekenhuis en het Sophia Kinderziekenhuis) ging samen met de Daniel den Hoedkliniek en de geneeskundefaculteit van de Erasmus Universiteit. Zo ontstond het ziekenhuis dat wij vandaag de dag kennen als het Erasmus Medisch Centrum.

Inclusief de medisch specialisten werken er bijna 12.000 mensen bij het Erasmus Medisch Centrum. Het ziekenhuis biedt plaats aan ruim 1.300 bedden en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kankeronderzoek. Aan het Erasmus MC vinden tevens promoties plaats en ook dienst het ziekenhuis als traumacentrum.

Bent u opzoek naar een hotel in de buurt van Erasmus Medisch Centrum Rotterdam?

 

Erasmus Medisch Centrum Rotterdam Hotel 1Dan bent u bij Port Hotel Rotterdam op het juiste adres.

Het Erasmus Medisch Centrum Rottredam is op 5 minuten afstand van Port Hotel Rotterdam met openbaarvervoer en met de auto.

Kijk op onderstaand routebeschrijving voor meer informatie. Wilt u liever met onze receptie spreken voor de mogelijkheden wij zijn 24 uur per dan en 7 dagen per week bereikbaar.

Bel ons: +31 (0)10 - 477 96 28

Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of reserveer direct uw kamer door aan de rechterkant van de pagina op "PRIJSCHECK" te klikken.