HOTEL ROTTERDAM ONLINE RESERVEREN

  • Gratis WiFi
  • Altijd tot 10% Korting*
*Alleen geldig voor reserveringen die worden gemaakt via onze website www.hotelport.nl

Euromast

1112 Rotterdam Marketing 1920x1280Zeg je Rotterdam, dan zeg je Euromast. De beroemde toren is, ook nadat de stad begon met de inmiddels vermaarde hoogbouw, nog steeds een van de belangrijkste landmarks van de havenstad. De Euromast werd in 1960 gebouwd voor de Rotterdamse Floriade. Destijds was het met afstand het hoogste bouwwerk in de stad. De toren werd gebouwd op een prominente plek. Verkeer dat via de snelweg naar Rotterdam reed, kwam langs de toren.

Toen de stad groeide, ontstonden er diverse hogere bouwwerken dan de Euromast en dat was niet de bedoeling. De toren werd met tien meter verhoogd om zijn plek als (destijds) hoogste bouwwerk van Rotterdam terug te pakken. De hoogte kwam toen uit op 107 meter. In 1970 werd de toren nog eens voorzien van een flinke opbouw. Met een hoogte van 185 meter blijft het een indrukwekkend gebouw, al is het inmiddels niet meer het hoogste gebouw van de stad.

Een van de blikvangers van de toren is de “Space Tower”: het uitkijkpunt dat zich op meer dan 100 meter hoogte bevindt. Hier kunnen bezoeker met een glazen lift het hoogste punt van het gebouw bereiken. Wat weinig mensen weten, is dat de hoogte en stabiliteit van de Euromast mogelijk worden gemaakt door een immense fundering: een ondergronds blok beton met een gewicht van bijna 2 miljoen kilo. Aan het begin van de 21ste eeuw dreigde er een einde voor de toren. De gemeente Rotterdam wilde de Euromast vervangen door een nieuwe, bijna 400 meter hoge toren. Het toerisme naar Rotterdam nam echter een grote vlucht, waardoor de toren ineens weer een populaire trekpleister werd. Naast het uitzicht kunnen bezoekers er terecht voor een restaurant, twee hotelkamers en zo nu en dan spannende activiteiten als bungee jumpen en abseilen. 

 

Hotel in de buurt van Euromast Rotterdam

 

Euromast Uitzicht Rechtenvrij Rotterdam Partners 1920x1280Ben je op zoek naar een hotel in de buurt van Euromast waar je tot rust kan komen? Dan ben je bij Port Hotel Rotterdam op het juiste adres.

Euromast is maar liefst op 8 minuten loopafstand van Port Hotel Rotterdam!

Kijk op onderstaand routebeschrijving voor meer informatie. Wilt u liever met onze receptie spreken voor de mogelijkheden wij zijn 24 uur per dan en 7 dagen per week bereikbaar.

Bel ons: +31 (0)10 - 477 96 28

Mail ons:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of reserveer direct uw kamer door aan de rechterkant van de pagina op "PRIJSCHECK" te klikken.