HOTEL ROTTERDAM ONLINE RESERVEREN

  • Gratis WiFi
  • Altijd tot 10% Korting*
*Alleen geldig voor reserveringen die worden gemaakt via onze website www.hotelport.nl

De Machinist

De Machinist achterkantDe Machinist is een pand met een rijke geschiedenis en dergelijke panden zijn door de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog relatief zeldzaam in de stad. Het pand werd dan ook na de oorlog gebouwd. De naam van het pand verraadt zijn oorsprong. Nadat de bouw in 1949 werd voltooid, werd er een machinistenschool voor de koopvaardij gevestigd. Deze functie droeg het pand tot 2005, toen de Machinistenschool fuseerde met andere scheepvaartopleidingen en zo het Scheepvaart en Transportcollege vormde. Dit maakte de baan vrij voor een nieuwe bestemming.

De Machinist doet nu dienst als kunst- en cultuurcentrum en beschikt tevens over een café-restaurant. Hoewel het gebouw totaal werd vernieuwd, werd er zo veel mogelijk vastgehouden aan de originele, industriële uitstraling. Derhalve is het pand ook vandaag de dag nog een opvallende verschijning. Veel van de originele ruimten hebben een andere bestemming gekregen. Zo huist er in het voormalige ketelhuis nu een kleine bioscoop met plaats voor 40 bezoekers. Andere ruimtes, zoals de oude schoollokalen, doen nu dienst als vergaderruimte of meeting room. Het culturele karakter wordt verder uitgedragen door de aanwezigheid van onder andere flexwerkplekken en een kinderopvang.

Het café/restaurant heeft van de Machinist een populaire plek gemaakt. Op vrijwel elke beoordelingssite zijn de kritieken lovend. Tel daarbij het sfeervolle pand in een levendige wijk van Rotterdam op, en iedereen zal begrijpen waarom De Machinist als een echte hotspot wordt gezien. Door de ligging aan de Coolhaven is er veel aanloop en ook in de omgeving is er meer dan genoeg te doen en te zien. 

Hotel in de buurt van De Machinist Rotterdam

 

IMG 2293Ben je op zoek naar een hotel in de buurt van De Machinist waar je tot rust kan komen? Dan ben je bij Port Hotel Rotterdam op het juiste adres.

De Machinist is maar liefst op 4 minuten loopafstand van Port Hotel Rotterdam!

Kijk op onderstaand routebeschrijving voor meer informatie. Wilt u liever met onze receptie spreken voor de mogelijkheden wij zijn 24 uur per dan en 7 dagen per week bereikbaar.

Bel ons: +31 (0)10 - 477 96 28

Mail ons:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of reserveer direct uw kamer door aan de rechterkant van de pagina op "PRIJSCHECK" te klikken.