HOTEL ROTTERDAM ONLINE RESERVEREN

  • Gratis WiFi
  • Altijd tot 10% Korting*
*Alleen geldig voor reserveringen die worden gemaakt via onze website www.hotelport.nl

Codarts Rotterdam

2017.10.12 ELIA Image landscape 1680x0 c defaultZoals Amsterdam vermaard is om zijn AMFI-modeacademie, gooit Rotterdam internationaal hoge ogen met Codarts: een internationale kunstvakhogeschool gericht op muziek, dans en circuskunst. Het is met recht een internationaal opleidingsinstituut, want onder de circa 1.000 studenten die er ingeschreven staan, zijn er maar liefst 50 nationaliteiten te tellen. De school kent om en nabij de 350 medewerkers.

De oudste afdeling van Codarts is de afdeling “Muziek”. Deze afdeling werd in 1930 opgericht en stond lang bekend als het Rotterdams Conservatorium. Het instituut biedt een breed scala aan muziekopleidingen, te weten: jazz, pop, wereldmuziek, klassieke muziek, theatermuziek en een opleiding tot muziekdocent. Daarbij kunnen studenten zich inschrijven voor een vooropleiding, bachelor, master of double degree. Ook vindt er internationaal onderzoek plaats. 

Een jaar na de oprichting van de muziekafdeling werd in 1931 de dansafdeling opgericht. De dansacademie van Codarts geniet internationale allure. Om toegelaten te worden tot de academie dienen studenten een auditie te doen en een medische screening te doorstaan. Er worden door heel Europa auditierondes gehouden om de meest getalenteerde toekomstige dansers aan te kunnen trekken. De opleiding focust zich niet alleen op het technische aspect van dans, maar ook op andere belangrijke aspecten om een succesvolle carrière op te kunnen bouwen, zoals samenwerking, communicatie en zelfstandigheid. Ook voor een opleiding tot dansleraar/danslerares kun je hier terecht.

In 2006 vond de voorlopig laatste uitbreiding van Codarts plaats. De afdeling Circus leidt studenten op tot circusartiest. Hoewel het een behoorlijke niche betreft en er niet veel plekken in Nederland zijn waar je een dergelijke opleiding kunt volgen, is de opleiding bijzonder in trek.

Hotel in de buurt van Codarts Rotterdam?

 

IMG 2736 1680x0 c defaultBen je op zoek naar een hotel in de buurt van Codarts waar je tot rust kan komen? Dan ben je bij Port Hotel Rotterdam op het juiste adres.

Codarts is maar liefst op 8 minuten afstand van Port Hotel Rotterdam!

Kijk op onderstaand routebeschrijving voor meer informatie. Wilt u liever met onze receptie spreken voor de mogelijkheden wij zijn 24 uur per dan en 7 dagen per week bereikbaar.

Bel ons: +31 (0)10 - 477 96 28

Mail ons:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of reserveer direct uw kamer door aan de rechterkant van de pagina op "PRIJSCHECK" te klikken.